Monday, June 2, 2014

Okolí Christchurch - rezervace Castle Rock

Krátce po tom, co jsme začali žít v Christchurch, jsme se vypravili poznávat okolí tohoto zajímavého města. Můžete zde nalézt jak moře, tak hory případně i roviny, kde jsou pole a pastviny. My jsme se na doporučení našeho kamaráda vypravili obdivovat město seshora do rezervace Castle Rock.


Původně nás napadlo využít zdejší lanovku a na vrchol kopce vystoupat takto romantickým způsobem, načež jsme to však zavrhli, protože za tu chvilku nechtěli zrovna málo peněz. Využili jsme proto služeb našeho auta a nechali se vyvést do kopce jím.


Díky krásnému počasí jsme se mohli kochat výhledem na město a přístav v zálivu na druhé straně kopce. Do této části města zvané Lyttelton, kde se přístav nachází, se dostanete dlouhým tunelem vykopaným v kopci.


Tak jako na většině kopcích Nového Zélandu i zde se pásla nějaká zvířena, v tomto případě zrovna ovečky a byly docela překvapené, když jsme za nimi lezli do ohrady abychom se dostali na skály.




Původně byly skály mnohem vyšší, ale díky zemětřesení se trochu sesunuly a už nejsou tak impozantní i tak je však zajímavé se k nim jít podívat.


Některé následky zemětřesení se nepodařilo odstranit ještě dodnes. Jaké to pro nás bylo překvapení, když cesta, po které jsme si vykračovali, za jednou zatáčkou končila v hromadě kamení. I když čekat jsme to mohli, když jsme přelézali tu závoru a značku zákaz vstupu :-)

No comments:

Post a Comment