Wednesday, May 21, 2014

Vodopády

Nový Zéland je země plná vodopádů. Odhaduji, že tu musí být určitě největší počet vodopádů na jednotku plochy, protože tolik jsem jich za svůj život opravdu neviděla. A protože fotky hovoří za vše, tak se můžete nyní pokochat také vy. 

Už ani nevím, kde byl tento členitý vodopád, řekla bych že jsme někde po cestě narazili na ukazatel s nápisem vodopád - "waterfall", nedalo nám to a vypravili se k němu. A stálo to za to.

Jeden z mnoha vodopádů na Kepler tracku a hlavně jeden z mála vodopádů focený seshora.

Nádherný sprchovodopád v Milford sound, kde se zájemci na lodi mohou nechat ošplíchnout vodní tříští.

Opravdu úžasný a hlavně obrovský vodopád v horách zvaných Arthur´s pass. Jak je zvaný vodopád už mi není známo asi zase pouze "waterfall".

Při cestě na úplný sever jižního ostrova do národního parku Abel Tasman jsme zase neplánovaně narazili na toto krásné přírodní dílo. Jen ta řeka byla na novozélandské poměry trochu moc hnědá.

A tady je ještě pár ukázek vodopádů severního ostrova konkrétně z okolí města Paihia a Kerikeri.

                              
  

 


Postupně jsme si však začali uvědomovat, že nevýhodou mnoha vodopádů je, že si na ně zvyknete a už nejsou takovou vzácností. Takže cedule s nápisem "vodopád" v nás místo nadšení evokuje spíš myšlenku: "už zase vodopád, má tam cenu vůbec chodit?". I přes určité zevšednění se tam však vyplatí jít, protože občas jsme opravdu mile překvapeni.

A na závěr ještě vodopád z poloostrova Coromandel.
                       






No comments:

Post a Comment