Wednesday, May 21, 2014

Čajová a zoologická zahrada

Na Zélandu se občas najdou opravdu kuriózní věci. My jsme v městečku Owaka objevili velice zajímavou zahrádku jménem Teapotland ("zem čajových konviček"), kde byly pěstovány čajové konvičky doplněné o čajové hrnky a čajové panenky (no spíš než klasické panenky to byly takové všelijaké postavičky - víly, trpaslíci, husy, medvídci apod.). Asi taková obdoba sbírky sádrových trpaslíků, řekla bych.




V době kdy jsme čajovou zahradu navštívili zde bylo 773 čajových konviček a 56 postaviček

Za zmínku stojí i další kolekce, tentokrát živých zvířat a rostlin ve městě Invercargill. Vlastní jméno tohoto zoo koutku znělo trochu vznešeněji - Queens Park Animal Reserve - což nevím co znamená úplně doslovně, ale jedná se pravděpodobně o zvířecí rezervaci v Královnině parku. Žádnou královnu jsme tam teda nepotkali, zvířat tam však bylo opravdu hodně. Fascinovalo mě, že měla ve svých výbězích či voliérách opravdu hodně prostoru a k některým zvířátkům se dalo jít velice blízko. A pak tu taky byla květinová a bylinková zahrádka. Krása.

Jo ale asi největší atrakcí byl mluvící záchod. Tam jste vešli dovnitř, "záchod" vás pozdravil, pustil vám k vaší činnosti hudbu, pak za vámi spláchnul a při odchodu se s vámi myslím ještě i rozloučil. Já jsem si říkala proč Petr trvá na tom, že tam rozhodně musím jít a až posléze jsem pochopila pointu jeho uculování. 




Takový běžný doplněk skleníku s květinami - loď.

 Okolí tohoto chodníku bylo plné bylinek a kytiček lahodících oku každého chodce.

No comments:

Post a Comment