Thursday, May 23, 2013

Stopem do Bay of Islands

Z Aucklandu jsme se vypravili na sever do Bay of Islands, kde jsme měli domluvenou práci v backpackeru (hostelu) výměnou za ubytování. Vzdálenost cca 200 Km jsme s dostopovali za dva dny s přestávkou v městečku Whangarei.

Městečko Paihia, kde jsme měli ještě dva týdny bydlet, je turistickým centrem Bay of Island s množstvím pláží a historicky významným místem Waitangi, kde byla podepsána The Treaty of Waitang - smlouva mezi Maori (původními obyvateli Nového Zélandu) a Brity, jakožto kolonialisty.

Naše práce spočívala v každodenním uklízení pokojů v Backpackeru, což nám trvalo přibližně 3 hodiny a po práci jsme se vydávali na výlety do okolí.


Zvětšit mapu

A co je v okolí Paihi zajímavého? Je zde moře se spoustou nádherných mušlí, které se staly předmětem velkého sbírání. Maorská vesnička s obří kanoí, maorským a evropským domem a doprovodným programem ve formě pěveckého a tanečního vystoupení opravdových Maorů. Nejvíce jim šlo koulení očima a vyplazování jazyka, ale nevím jestli bych se toho jako nepřítel zalekla, spíš to bylo směšné. Zkoušela jsem jít i na procházku do lesa, ale nebyl to moc dobrý nápad vzhledem k jeho naprosté neprostupnosti. Příště do lesa jedině s mačetou.

No comments:

Post a Comment