Tuesday, February 4, 2014

Wellington

Wellington je hlavní město Nového Zélandu. Nachází se úplně na jihu severního ostrova, tudíž slouží i jako nástupní místo na trajekt mířící na jižní ostrov. Jsou zde všechny instituce starající se o chod státu jako např. parlament či ministerstva.
Parlament. Byli jsme i uvnitř, ale nesmělo se tam fotit.
V průvodci doporučovali navštívit muzeum Nového Zélandu Te Papa, tak jsem dali na jejich radu a rozhodně to stálo za to. Mohli jsme si například vlézt do domečku, kde jsme zažili simulované zemětřesení či poslouchat zvuky pralesa. Petra nejvíce zaujalo staré auto vyráběné u nás a dovážené na Zéland.
Jediné auto které bylo kdy sériově vyráběno na Zélandu se jmenuje Trekka a má motor z Oktávie
Mně se pak velice líbila mapa Zélandu umístěná na zemi. Mohla jsem se procházet po známých místech či zkoumat, co nás asi čeká na jižním ostrově.





Na konci naší návštěvy Welingtonu jsme ještě zamířili do Weta Caves, což je společnost, která vyrábí filmové rekvizity a animace. Má svůj malý obchůdek s některými ukázkami, kde si fandové filmů mohou domů koupit třeba Gluma z Pána prstenů, některého z "krásných" skřetů, případně meč či brnění z jiného slavného filmu.

Ve Weta Cave, resp Weta Worksop můžete vidět např. Gluma z Pána prstenů

či se potěšit se skřetem stojícím na zahradě.





No comments:

Post a Comment